søndag 31. oktober 2010

Kjersti stickar, härliga pasteller

Kjersti är också en "fiffig vänn". Till vardags driver hon butiken Nytt & Shabby i Oslo. På vår julmarknad kommer hon och hennes väninna bland annat att sälja dessa härliga pasteller, pulsvotter och halser.

Lindas undrebara örhängen



Linda, hon med monstret Petronella, gör också smycken. Här underbara blommor i pastellfärger.... man får ju nästan vårkänslor....

Hallowiener

Ja, ja det blev Halloween i år också, med hallowienerpölser...
Vi gjorde snabbt egna etiketter till brusflaskorna med hemska skelett och namn som vi printade ut och tejpade fast på flaskorna. Då kunde varje barn hålla någorlunda koll på sin egen flaska. Muffinsen pimpades med Jacobs döskallar som han ritade, klippte ut och tejpade fast på små tandpetere. Sen blev pysselrummet invaderat av små hemska monster....hoppas dom är borta nu.... Huuuu!

lørdag 30. oktober 2010

Mer hjerter

Det blir ofte en del småbiter igjen når man syr kjoler. Det er perfekt å lage hjerten av. Myke hjerter i mange forskjellige farger finner dere også på vår julemarked på Lille Tøyen.

torsdag 28. oktober 2010

Hjerte betong ....

Slik ble hjerte betongen ,fine lysestaker til jul.Disse hjertene kan du få kjöpt på julemarkedet på Lille töyen .

tirsdag 26. oktober 2010

Forrige ukes elefantutvikling

Her ser den mer ut som en maursluker. På vårt kjøkkenbord ligger det en vrang liten Maurfant med store ører og lange bein. I kveld skal vi ordne øynene,også  tror vi den er ferdig.

Petronella

Omsorgfulla monster finns det kanske inte så himla många av i värden, men här har Linda stickat ett: Petronella. Linda är en fiffigvänn som kommer att sälja sina produkter på julmarknaden. Till vardags går hon på Kunst og håntverkskolen i Oslo. Följ med, innom kort lägger vi ut bilder på hennes otroligt fina smycken, hon kan lite av varje denna Linda:)

søndag 24. oktober 2010

Når en pepperkakebaker.........

julevarer og vi lot oss friste. Julepynten sparer vi til senere,
men pepperkakedeigen vi kjøpte, måtte vi teste ut.
Store Små tykke tynne, alt ble spist opp.
Vi lagde også pepperkakepynt til gløggkoppen,
og kaka satt best når den var litt tykk.


Ugler

Fant disse uglene på et kjökken hånkle
på Åhlens ,jeg synes de var kjempe morsomme og måtte bare kjöpe mange  hånkler,så var det bare og finne på noen göy og bruke de til . Det ble ugle böker i mange ulike varianter .

Sy stue

I helgen har jeg fått låv å ha full systue hejmme. Gjett om jeg har kost meg. Her er noen smaksprøver fra årets fleece kjoler.

lørdag 23. oktober 2010

Skogens dyr

 Her er alle dyrene som Jacob og Caroline laget for noen uker siden . De testet og lage betong figurer i peppekake former ,selv om de bruke mye olje er det utrolig vanskelig og få figurene hele ut av formene ,derfor beholder vi formene på og har de som små dekorasjoner i hagen .

lørdag 16. oktober 2010

.....også trenger vi elefant!

Vi lager av klær som ikke får kastes.
Det blir mye striper,kanskje noen blomster og i hvertfall noen prikker. Følg med videre i utviklingen.

Chipsmaskin?

Vi har ikke chipsmaskin.
God tro, derimot, på at vi klarte den jobben sjøl - det hadde vi. Det ble ikke så godt.....
Men det var hyggelig å prøve ut egne krydder- blandinger.

Kanin kanin....och "pimpad" cykel

Efter tre omgångar med tavelfärg (krittmaling) är nu kaninerna klara att användas! Krittmaling finns att köpa på bla Granit.

Gör en tavla själv:)
Använd din fantasi, såga ut en form i mdf, måla, måla och måla, vänta 24 timmar (härdas) och vips så har du din egen personliga kritt-tavle!

Cykeln är "pimpad" och har fått sadelskydd. Jag är galen i vaxduk!! och har samlat på mej en del.... på julmarknaden kommer du att hitta sadelskydd i många fina mönster och färger. Tack Ruby för inspel på hur jag skulle sy dom:)

torsdag 14. oktober 2010

Retro tunika

På loppis finner man mye morsome ting. Dette var en  gardin, men jeg syntes den passet mye bedre som en tunika. Hva synes dere?

mandag 11. oktober 2010

             Barnas Turlag      


Barnas Turlag er Den Norske Turistforeningens tilbud til barn og barnefamilier som liker å være ute.
På søndag ble vi med Barnas Turlag på huletur til Tjønneberget på Hvasser.Mange folk møtte opp.Det var arrangert natursti fra oppmøtested og helt fram til "huleberget.Vi grillet pølser, bakte epler på bål(med sjokolade inni,nam), utforsket huler og bergsprekker. Det ble selvsagt en tur ned i fjæra også.
En herlig søndag!

søndag 10. oktober 2010

Morro med kastanjer

Å lage kastanjedyr går aldrig av moten. Barnen koser seg både med å plukke kastanjene, lage dyrene og leke med de etterpå. Røde fyrstikker blir perfekte neser og vill man få litt ekstra stuns i øynene så kan man bruke litt Tipex.

fredag 8. oktober 2010

                     
   Fatene er utrolig dekorative og kan brukes som fugle bad og til dekorasjon .Idag har vi testet og lage en telysestake ,hvordan de blir vet vi först om noen dager .
Det er en utrolig hyggelig aktivitet og gjöre sammen med barna i höstferien .Takk Annika og Jacob for en toppen dag sammen med dere !                    

Mer, mer og ennå mer betong!

Litt klissete , sölete men göy !
Hilsen Jacob og Caroline. Vi er 9 år!

Ps.vi brukte pepperkakeformer som vi penslet med matolje for at de ikke skulle sette seg fast når vi tok de ut.
Og vi brukte sugerör til hull i formen, fordi at vi kan ha tråd og
henge dem opp.

onsdag 6. oktober 2010

Smykker av strandfunn

Disse strandfunnene gir glede mange ganger om. Terapi og barnslig glede når du leter i sanden, inspirasjon og sommervarme en stormig høstkveld og forhåpentligvis vil dens neste eier føle seg godt når hun pynter seg med naturens skjønnhet det gjør i alle fall jeg.

tirsdag 5. oktober 2010

Stikksag i boden


Häng med så får du snart se det slutliga resultatet....kanin, kanin

Gammal skrivmaskin

Var i sverige i helgen och hittade min gamla skrivmaskin i källaren. (var väldigt poppis på 80-talet att ha framme som pynt...hmmm...)
Jag fick min kära sambo att gå lös på tangenterna med vinkelslipern så nu ligger dom här och är snygga! Någon som har en ide vad man kan göra med dom?

fredag 1. oktober 2010

Bullfest!

Den 4 oktober firar man Kanelbullensdag i Sverige. Inte illa att bullen får en egen dag! Ta tillfället i akt och invitera familj och vänner på bullfest. Denna dagen får man äta precis så många kanelbullar man vill:)

Recept på kanelbullar
20 stk (går utmärkt att dubbla)

75 g smör
7,5 dl mjöl
0,5 dl socker
2 krm salt
25 g jäst
2,5 dl mjölk
Fyll: smör, socker och kanel


Baka i hop degen och låt jäsa 30 min. Del den i två delar och kavla ut var del till en rektangel. Bred på smör, strö på socker och kanel. Rulla i hop till en "korv". Skär i 2 cm breda bitar, lägg i pappersformar. Jäs 30 min. Pensla med smör, strö på pärlsocker eller roligt strössel. Grädda 6-8 min i 225 grader.
MUMS!